Učitelji

Root  /  Shiatsu šola  /  Učitelji
Jani Golobič


Shiatsu terapevt

Po osnovnem poklicu je dipl. Varstvoslovec.

Med letom 2000 in 2003 se je učil shiatsu pri učitelju shiatsa Chris Milfordu.
Svoje znanje je vseskozi nadgrajeval, med drugim pri učiteljicah shiatsa Gill Hattersley in Char Scrivener z British school of Shiatsu-Do, kjer je leta 2011 pridobil tudi diplomo. Učil se je tudi pri enemu od najbolj priznanih učiteljev Shiatsa Saulu Goodmanu. Pri njem je opravil celotno Shiatsu/Shintai izobraževanje, ter mu asistiral pri izobraževanjih na območju Evrope. Pri njem je opravil tudi izobraževanje za učiteljski nivo I. In II. Stopnje.

Profesionalno shiatsu prakso ima od leta 2005, ko je ustanovil Shiatsu center Panacea v Ljubljani. V letu 2013 je ustanovil Shiatsu šolo ter v sodelovanju z British school of Shiatsu-Do začel z izobraževanjem za profesionalni nivo Shiatsa po programu veljavnem na področju EU. V izobraževalnem procesu sodeluje kot asistent oz. mlajši učitelj (t) te šole.

Kot član Gospodarske Zbornice RS, Sekcije Holistov je pobudnik in član skupine za pripravo poklicnega standarda za Shiatsu in je sodeloval pri pripravi kataloga znanj za poklic shiatsu.

Je tudi poslovni mojster praktik Nevrolingvističnega Programiranja, fitness inštruktor in učitelj deskanja na snegu.

Gill Hattersley B.Ed., Dip.BSS

Vodja izobraževanja za Essex

Njen stil učenja je profesionalen in sproščen z tako z obilico humorja kot z resnim pristopom. Po osnovni izobrazbi je osnovnošolska učiteljica glasbenega pouka, več let pa je bila tudi ravnateljica osnovne šole. Kvalificirana učiteljica shiatsa pri BSS-Do je postala 1996 in istega leta prevzela izobraževanje za področje essexa.
Veliko je potovala po Orientu. Študirala in delala na Japonskem, kjer se je tudi prvič srečala s Shiatsom. Leta 1990 je bila je tudi na specializaciji na shiatsu Namikoshi school, Kobe, Japonska.
Sodelovala je tudi z Patrick McCarthiem, mednarodno priznanim učiteljem makrobiotike, kot tudi z mojstrom Ryokyu Endo Sensei, pri katerem je bila v Kyotu leta 1990.
Posebno jo zanima in se ukvarja z energetskimi vplivi hrane na zdravje po teoriji Tradicionalne Kitajske medicine. Kot priznan shiatsu strokovnjak je vključena v projekte zdravljenje odvisnikov od drog in alkohola in v projekte pomoč pri odpravi motenj hranjenja.

Char Scrivener MRSS (t)
Direktorica  šole BSS-Do London

Char je prišla v Shiatsu  po različnih poteh skozi vabde borilnih veščin in njenih aktivnosti na področju varovanja in zaščite pravic žensk, istospolne usmerjenosti in skozi delovanju na področju nevladnih organizacij. 
Na prodročju Shiatsa in Orientalne Medicine se je pričela izobraževati pred približno 20 leti na Community Health Foundation v Londonu. Shiatsu diplomo je pridobila na BSS London  in nato natgradila z enoletnim naddiplomskih študijem pri Sonia Moriceau  na Healing Shiatsu Education Centre.
Svoje znanje in izkušnje s področja Shiatsa je nadgrajevala in sodelovala je z priznanimi shiatsu učitelji kot so Pauline Sasaki, Clifforg Andrews, Saul Goodman in Michael Rose.

Ostale kvalifikacije:
Kraniosakralna terapija, ki jo je opravila na Craniosacral Therapy Education Trust. Njena ulitelja stabila Franklyn Silss in Michael Kern. Seitai ( japonska metoda podobna Osteopatiji in Kiropraksi). Diplomirala je na Kokusai Ryojutsu Gakuin, Yokohama, Japonska.
Ostali učitelji, ki so vplivali na njen razvoj in prakso so Tatsuo Nakamura, njen učitelj Seitai, Kiiko Matsumoto, mednarodno priznana mojstrica japonske akunpunkture in Babette Rothschild, psihoterapevtka ki dela za ljudmi z hudimi travmatskimi izkušnjami.
Aktivna je tudi v Nationall Health Sistem (Mental Health) kjer deluje kot terapevt, raziskuje pa tudi vpliv Shiatsa na duševno zdravje in pri odpravi Postravmatske Strense Motnje. Na tem področje je aktivna tudi na European Shiatsu Congress v Švici in na Hamburg School of Shiatsu v Nemčiji.
Za svoj osebni razvoj  skrbi tudi z Qi- Gongom, Tai Chiem, Yogo in meditacijo.

Panacea

Janez Golobič s.p.
Vodnikova c. 106
Ljubljana
ID:SI84870486
TR: SI56 0202 1025 5086 244
Mobi. 041 473161
Panacea mail

 
Kdo sem:

  • Shiatsu praktik , Učitelj shiatsa (t)
  • poslovni mojster praktik za Nevrolingvistično programiranje
  • fitness inštruktor
  • učitelj deskanja na snegu
  • dipl. varstvoslovec
 

Kje smo


Planar Client Options
Layout Style
  • Wide
  • Boxed
Theme Preview